Esittely
NARKOOSI-KISSA? FLÄPSTIKKAAT??

Kyllä, luit aivan oikein! Fläpstikkaat ovat hullunkurisia olentoja, jotka asustavat tietämättään arvoituksellisen Narkoosi-kissan hännässä. Siellä sijaitsevat mm. 0D, 1D, 2D, 2½D, 3D, 4D ja 10¾D-ulottuvuuksien maailmat, sekä Räjähdysmaa ja Solarium-tähtiplaneetta.
© 1991 Jukka Eronen
SARJAKUVAN TAUSTOJA

Olen piirtänyt ja luonut sarjakuvahahmoja pienestä pitäen. Olen löytänyt niitä myös mm. näkemällä niitä luonnon muovaamissa fraktaalimaisesti jatkuvissa kuvioissa. Räjähdysmaan asukit Bum-pommi ja Pow-dynamiitti ovat pitkäikäisimmät edelleen käytössä olevat hahmoni vuodelta 1991 (tuolloin nimillä Bam ja Bum). Narkoosi-kissa taas teki ensi-ilmestymisensä matematiikan vihkoihini vuonna 1997, Vieteri-Jaakko ja Totti Totinen Toteemi vuonna 1998, sekä Mahdoton 4D-olento ilmaantui vuonna 1999. Kiinnostukseni eri ulottuvuuksia kohtaan juontaa myös lapsuudesta. Muistan elävästi kuinka ensimmäistä kertaa piirsin läpinäkyvän laatikon ja olin lumoissani kolmen ulottuvuuden harhasta kaksiulotteisella pinnalla.

© Jukka Eronen Vuoden 2007 paikkeilla löysin vanhoja piirustuksiani uudelleen ja huomasin, että jotkin hahmoista ja asioista olivat selvästikin karanneet samasta universumista. Päätin ruveta tutustumaan näihin salaperäisiin pikkuolentoihin ja niiden maailmaan tarkemmin. Tein paljon tutkimustyötä: kokosin vanhat raportit kansioihin ja laadin luonnoksia uusista löydöistä sekä tein merkintöjä otuksien kummista ominaisuuksista ja tavoista. Yhtenä monista työnimistä oli “Littanat ja Lättänät” ja englanniksi "Flapstick" (kyseinen nimi tuli eräästä piirroksestani).

Laajan työn tuloksena on nyt tämä tasaisen epätasaisesti sekä netissä että albumeina ilmestyvä sarjakuva. Nämä sarjakuva-jatkumot tutustuttavat Sinut, arvoisa tutkimusmatkailija, Narkoosi-kissan ja fläpstikkaiden mystisen lempeän lämpimään mikrokosmokseen ja sielunelämään, sekä johdattaa eksistentiaalisten ikuisuuskysymysten äärelle – päätyen toivon mukaan hämmennyksen kautta hyväksymiseen, ymmärrykseen ja lopulta valaistumiseen.


Jukka Eronen   –Jukka Eronen (E-mail)

PS. Täällä voit jättää vieraskirjaan palautetta ja täältä voit tilata ja ostaa tällä hetkellä myynnissä olevia albumeita. Kannattaa myös aina tarkistaa uutiset.