Suomeksi

vinjetti

 

Olen Jukka Eronen (“Avalkis”) ja kotoisin Suomen eteläisimmästä kolkasta Hangosta. Tämä blogi sisältää humoristisia, runollisia sekä eteerisiä sarjakuvia, graafisia novelleja, luonnostaidetta, kuvituksia ja animaatioita. Julkaisen täällä myös musiikkikappaleitani, musiikkivideoitani ja näytteitä elokuvistani. Olen tehnyt pienestä pitäen taidetta ja mm. soittanut 6-vuotiaasta lähtien kitaraa.

Käsitellyt aiheet vaihtelevat alastomasta naiskauneudesta luontoon, avaruuteen, uniin ja eläimiin. On vieraita ja tutumpia maailmoja ja niiden tapahtumia. Kauniit, ihmeelliset ja joskus oudot, pelottavatkin ja uskomattomat näyt virtaavat ajan, avaruuden ja alitajunnan rajamailta.

Vuodesta 2009 lähtien olen piirtänyt Apokryfia-nimistä luonnoskirjasarjaa, jonka luomisessa olen antanut itselleni täysin vapaat kädet. Mielikuvitus ja kynä saavat lentää. Kirjojen pohjalta syntyi idea piirustus-aiheisesta blogista. Tällä hetkellä (syksy 2016) on meneillään 13. kirja. Toki piirrän muihinkin luonnoskirjoihin ja teen irrallisia piirustuksia, animaatioita ja sarjakuvia.

Useimmat piirustukseni, sarjakuvani ja kuvani – ja myös musiikkini – sijoittuvat joihinkin näihin luomiini fantasia- ja tieteismaailmoihin:

Luonnostaide on suosikkejani taiteen muodoista. Piirroksista näkee kuinka taiteilijan ajatus on kulkenut selkäytimestä lähtien, ja mikä kenties on muuttunut tai jäänyt pois matkan varrella “lopulliseen” teokseen nähden. Luonnostaide on usein autenttisinta, välittömintä ja elävintä ilmaisumuotoa, josta itse pidän parhaimmillaan erityisesti kauniin luonnollisen ja rennon pyörein kaarin. Ehkä pyöreys muistuttaa naiseudesta jota suuresti arvostan ja rakastan.

Myös vaikkapa Carl Barksin ankka-sarjakuvien pyöreys ja sulavat kaaret ovat tehneet minuun lähtemättömän vaikutuksen pienestä pitäen.

Elämä on epätäydellistä, eikä taiteenkaan parhaimmillaan tule olla mielestäni täydellisyyden tavoittelua. Epätäydellisyys tekee taiteesta uniikkia ja sympaattista. Esimerkiksi digitaaliset lähetyshäiriöt ja virheet ovat minua myös inspiroineet.

Voit lukea blogia kronologisesti etusivulta tai galleria-sivun kautta eri aihepiireittäin. Jos haluat nähdä vanhan sivustoni, vuoden 2010 portfolio löytyy edelleen täältä.

Minulla ja ystävilläni on ollut tapana esitellä toisillemme luonnoskirjojamme ja töitämme. Nyt halusin jakaa nämä Teillekin hyvä yleisö. Toivottavasti viihdytte ja pidätte taidematkasta ja kenties Teillä on toisinaan yhtä hauskaa kuin minulla oli näitä töitä piirtäessä, säveltäessä ja leikatessa!

signature_jukkaeronenJukka Eronen, 24. syyskuuta 2016

PS. Jos pidät taiteestani, musiikeistani tai videoistani ja haluat osoittaa arvostusta ja tukea vuosikymmenien kovaa työtä ja mahdollistaa tulevia julkaisujani ja taidettani niin arvostan suuresti minkä tahansa suuruisia lahjoituksia :). Esimerkiksi Paypalin kautta tai tilisiirrolla (tilinumeroni saa sähköpostitse). Pääset tällöin sivuston “hall of fame”-tukijalistaan Vieraskirjassa. Tässä Paypal-lahjoituslinkki:
Voit myös ostaa mm. alkuperäistaidetta ja kokonaisia CD-albumeita ja MP3:sia. Lisätietoja kauppa-osiossa ja voit myös kysyä lisää yhteys-sivun tai sähköpostin kautta. Musiikkialbumien kannet ja kappalelista löytyvät täältä.

books2-2016-flat

Ensimmäiset kymmenen Apokryfia-luonnoskirjaa, 3.4.2009 – 26.12.2011. Näissä on yli 1200 sivua luonnoksia. Kirjat nimetään kreikkalaisittain alphasta omegaan. Vinjetti-symbolit viittaavat jollain tapaa kunkin kirjan sisältöön.