B logi sisältää elokuva-arvioita ja muisteluja kokoelman 1980-luvun ja 90-luvun alun retro-videokaseteista. Mm. scifi, fantasia, western, piirretyt, anime, kaiju/monsterielokuvat, post-apocalypse, kauhu, mysteeri, arthouse ja draama ovat genreinä edustettuina. Arvosteluasteikko on yhdestä viiteen tähteä. Blogissa käsitellään pääasiassa Suomi ex-vuokrakasetteja. Myös muita vanhoja ja harvinaisiakin sekä uusia kiinnostavia elokuvia ja sarjoja välillä käsitellään (mm. TV-nauhoituksia ja DVD:itä), sekä erikoisuutena Nintendon vuokravideopelejä. Toiveitakin saa esittää.

"Elokuvat ja videot kuvaavat elämää ja mielikuvitusta sen kaikissa muodoissa. Tässä blogissa elävät harmonisesti rinnakkain niin klassiset piirretyt kääpiöineen ja scifi-maailmat avaruusaluksineen, kuin taide-elokuvat ja hömppä, sekä pienen ihmisen filosofiat ja rakkaus luontoon, aina taisteleviin jättiläishirviöihin, jotka kulkevat käsi kädessä auringonlaskuun – ja lopputekstit katsotaan nekin autuaana." —JE

Spoilereita saattaa välillä esiintyä. Voit lähettää omiakin kommentteja tai muisteluja videoarvioista (tai yleisesti tästä blogista). Voit tehdä sen täältä sivun alaosasta (voit lähettää myös sähköpostia).15.1.2018KUOLEMAN KOURA - CONTAMINATION (Fenix Video / Calsor Oy, 1985). VHS (FIx)
Englanninkielinen nimi: Contamination (1980).
Englanninkielinen nimi (2): Toxic Spawn (1980).
Italiankielinen nimi: Contamination - Alien arriva sulla terra (1980).
Ohjaus: Luigi Cozzi.    Valmistusmaat: Italia, Länsi-Saksa.
Tuotantoyhtiöt: Alex Cinematographica S.r.l., Barthonia-Film, Lisa Film.    Levittäjät: Residenz-Film, Cannon Films.
Genre: Sci-Fi/kauhu/seikkailu.    Kesto: 1t 32min.
Kuvasuhde: 1.85:1.    K-18.    Videokoodi: 1027.
Englanniksi puhuttu, suomenkielinen tekstitys.


Takakannen teksti: "Rahtialus Caribian Lady ajelehtii hylättynä New Yorkin satamaan. Koko miehistö löydetään laivalta kuolleena, ja yksi lastiruumista on täynnä jotakin omituista, räjähdysherkkää tavaraa. Tiedustelupalvelu aloittaa tutkimukset, ja jäljet johtavat eräälle etelä-amerikkalaiselle kahviplantaasille. Kammottava salaisuus alkaa paljastua."

Hyvää ja onnellista alkanutta uutta vuotta 2018 kaikille Videomuseon lukijoille!

Sarjassamme Alien-klooneja, on vuorossa italialainen Kuoleman koura - Contamination (1980). Tämän tyyppisistä inspiraatiota ammentaneista pätkistä on aiemmin blogissa arvioitu Otus / Olio (1985), Kielletty maailma (1982) ja Kauhun planeetta (1981). Jälkimmäisin oli tosin monin tavoin aivan omintakeinenkin scifi-kauhuilu persoonallisine ideoineen.

Ohjaaja Luigi Cozzi jatkoi scifi-elokuvan parissa tämän elokuvan puikoissa. Hänen edellistä teosta, kyseisellä kertaa Tähtien sodasta (1977) inspiraationsa saanutta, Starcrash:ia (1978) tähditti mm. David Hasselhoff.

Kuoleman kourassa ulkoavaruudesta peräisin oleva kuolettava munavarasto löytyy New Yorkin sataman rahtialuksesta. Munien "hengittäessä" päästämä ääni on kuumottava.

Juoni on ihan mielenkiintoinen. Mars-planeettaan viittaava taustatarinakin on paikoin mietitty jopa tietyllä tapaa yllättävän "järkeväksi". Siinä viitataan todennäköisyyslaskelmiin vieraan elämän kohtaamisen suhteen. Erikoistehosteetkin ovat näppäriä. Niistä vastaa Giovanni Corridori. Gore-efekteissä ei ole säästelty; veriräjähdykset ovat leffan tavaramerkki. Ruumiita piisaa.

Jamesbondmaisia elementtejäkin löytyy. Laboratoriokohdasta tulee mieleen mainion Oliot (1983) -elokuvan kammiot, sekä monet jaksot 90-luvun paranoidisen scifin hittisarjasta Salaiset kansiot, jota on jälleen retromielisiä ilahduttavasti uudelleen lämmitetty yhdennellätoista kaudella vuoden 2018 alkaessa.

Musiikin esittää The Goblin. Lentovälikohtausten show-musiikki tuntuu hupaisehkolta. Muutoinkaan musiikki ei ole jännityksellisissäkään kohdissa erityisen jännitystä luovaa, vaan se on jonkinlaista 80-luvun show- ja syntetisaattorimusiikin välimuotoa.

Näyttelytyö ei ole erityisen jämerää eivätkä hahmot järin samaistuttavia, mutta ajavat jokseenkin asiansa. Tökeröä dialogia löytyy ja sitähän me tulimme hakemaankin. Ja totta kai pakollinen suihkukohtaus löytyy.

En haluaisi spoilata, mutta ainakin odotan itse aina päämonsteria mitä suurimmalla mielenkiinnolla, niin tällä kertaa katsoja palkitaan (se kun ei ole ollenkaan taattua näissä pienemmän - eikä aina isommankaan - budjetin leffoissa). Oikein messevä (joskin turhan staattinen) mönniäinen onkin kyseessä, joka on Claudio Mazzolin suunnittelema ja Giorgio Ferrarin koostama.

B-leffojen suhteen olen usein tuonut esille toivomukseni mahdollisimman överistä menosta. Nupit olisi saatu vetää jälleen kerran vielä asteen verran kaakompaan suuntaan. Kuoleman koura on joka tapauksessa keskimääräistä parempaa ja viihdyttävämpää B-tieteisleffakuvastoa. Tapahtumia seuraa mielenkiinnolla herkeämättä.

***

MUUTA:
 • Videon alussa Calsor Videon logo.

 • Kirjoita kommentti  3.11.2017

  Halloween 2017

  Erikoispostaus:
  Halloween Hulabaloo IV

  Halloween pumpkin © 1995 Jukka Eronen Jälleen on kurpitsajuhlan ja halloweenin aika. Tänä vuonna ei ole tiedossa aivan yhtä isoa arvostelukimaraa kuin viime vuonna, mutta hiljaiselon jälkeen kerkesin ja päätin syksyn hauskimman juhlan ja kummajaisten kunniaksi pitkästä aikaa kirjoitella blogiinkin päivityksiä. Uusia arvioita on neljä.

  Hauskaa halloweenia videoiden ystäville ja kaikille!


 • Tässä myös linkit edellisten hulabaloiden arvosteluihin.

 • Kirjoita kommentti  <- Aiempia blogi-postauksia


  Tästä voit jättää kommentin johonkin videoarvioon (tai yleisesti tähän blogiin).
  Voit myös halutessasi muokata vanhaa kommenttiasi (tai poistaa sen) tätä kautta ilmoittamalla.

  Nimi: (pakollinen)
  Sähköposti: (pakollinen)  Huom. sähköpostisi ei tule näkyville.
  Kotisivu:
  Otsikko / postaus jota kommentoit:
  Kirjoita kommenttisi: